Activiteit

Fietsvakanties

Nederlanders houden natuurlijk enorm van fietsen. In Amsterdam kan je je kont niet keren zonder datje fietsers ziet rijden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we ook vaak zin hebben om op fietsvakantie te gaan. In totaal fietsen Nederlandsers zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is meer dan 880 kilometer per persoon! 

Niet gek dat we deze hobby mee willen nemen naar het buitenland. Maar waarom is een fietsvakantie nou toch zo populair?


De voordelen van fietsvakanties

Fietsvakanties hebben nóg meer voordelen ten opzichte van andere vakanties! Lees snel verder en laat u verrassen. 

Goed voor je gezondheid

Ben jij iemand die van bewegen houdt? Dan is een fietsvakantie echt iets voor jou. Je bent dus de hele dag actief bezig in de buitenlucht. Dit is natuurlijk hartstikke goed voor je gezondheid. Plus je hoeft je niet schuldig te voelen als je na afloop een snack neemt want die calorieën heb je toch al verbrandt!


Beter voor het milieu

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Sinds Corona wordt ook de impact van de uitlaatgassen van auto’s en vliegtuigen steeds meer zichtbaar. Duurzaam op vakantie gaan is dan ook een logische stap. Door de fiets te pakken draag je toch weer een steentje bij. Nog een voordeel is dat je dus niet meer in die eindeloze files hoeft te staan en je zorgt dus ook voor minder uitstoot. 


ALLEEN OF MET EEN GROEP

Sommige mensen gaan voor ultieme rust op vakantie. Die vinden het dan ook totaal niet erg om alleen te gaan. Lekker je gedachten op nul zetten en flink wat kilometers maken. Dit kan je natuurlijk ook omdraaien. Er zijn zat mensen die alleen zijn maar juist graag met een groep reizen. Bij talloze aanbieders heb je zowel opties om alleen of in groepsverband te reizen.

ER IS EEN ROUTE VOOR IEDEREEN

Of je nou jong of oud bent, er is voor iedereen wel een fietsroute. Tegenwoordig is er natuurlijk ook een ruim assortiment aan elektrische fietsen. Dit zorgt ervoor dat het net even wat sneller gaat met minder fysieke inspanning. Ideaal voor als je lange tochten wilt maken maar niet in topconditie bent.

Prachtige uitzichten

Op de fiets kom je op plekken waar je met een voertuig nooit kunt komen. Wanneer je met het vliegtuig gaat zie je eigenlijk niks anders dan wolken en een autovakantie levert alleen maar snelwegen op. Daarentegen ga je met de fiets van dorp tot dorp en neem je afwisselende wegen. Van mooie bospaadjes naar eindeloze stranden met een prachtig uitzicht. Ieder landschap brengt een andere beleving met zich mee. Dit is hét moment om te genieten van de natuur!

Portfolio

Hieronder vindt u een aantal van onze topaanbieders. Door een gevarieerd aanbod zit er voor iedereen een reis tussen waar je blij van wordt.

Tips & tricks

Om je fietsvakantie zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.


Stippel de route uit

Niks is vervelender dan niet weten waar je heen moet. Uiteraard heeft bijna iedereen een telefoon met internet en Google Maps. Een route uitstippelen hoeft natuurlijk dus niet meer op een grote landkaart die je nooit meer goed teruggevouwen krijgt. Alhoewel het wel handig is om deze mee te nemen (mocht je geen bereik hebben).

Sommige apps op je telefoon zoals Maps.me kunnen de kaarten ook offline downloaden. Dan heb je dus geen internet nodig. 


Financiële zaken

Als je op vakantie gaat, met welk vervoersmiddel dan ook, is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Dit kan vaak bij de reisorganisatie of je sluit een doorlopende reisverzekering af bij een verzekeraar. Verder is het handig om je creditcard mee te nemen op vakantie. Veel hotels bijvoorbeeld willen specifiek een creditcard als betaalbewijs hebben. Ook kan dit handig zijn voor onvoorziene kosten. Zet gelijk je pinpas op wereld dekking als je ver van huis gaat! 


Goede uitrusting

Denk na over de kleding die je aan doet. Draag vooral sportkleding wat goed ademt en snel droogt. Denk ook aan een pet, zonnebril en zonnebrand voor de hogere temperaturen. Niks is vervelender dan een zonnesteek oplopen tijdens je reis. 

Verder moet je natuurlijk niet alleen aan kleding denken binnen een goede uitrusting. Een lekke band kan je reis ook goed verpesten als je niet de juiste spullen bij je hebt. Neem dus altijd een goed bandenplaksetje mee plus wat gereedschap. Met een beetje oefening is je band plakken zo gepiept!

Ook is het altijd handig om een EHBO pakketje mee te nemen, er kunnen natuurlijk ook ongelukken gebeuren op de fiets. 


Onderhoud

Wanneer je met je eigen fiets op vakantie gaat is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat uw fiets voorzien is van alle toeters en bellen. Denk aan versnellingen, een bel, goede lichten etc. Mocht u nou het idee hebben dat er iets binnenkort vervangen moet worden, doe dit dan vóór je reis. Je hebt geen zin om voor verassingen komen te staan. Kijk ook goed naar je zadel. Als je straks uren aan het fietsen zit wil je zo comfortabel mogelijk zitten.